Vrijwilligers

Onze vrijwilligers nemen elk heel verschillende taken voor hun rekening: 
 

• Zij zijn aanwezig tijdens de permanentie voor het onthaal, waar zij cliënten ontvangen, een kopje koffie geven en er een praatje mee doen terwijl zij wachten. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen zich op het Steunpunt Asiel & Migratie welkom voelt.

• Zij helpen met het aanhalen van voedsel en verdelen het voedsel op onze wekelijkse voedselbedeling.

• Wanneer er gezinnen nieuw zijn in Mechelen gebeurt het dat een vrijwilliger met hen op stap gaat door Mechelen  en hen alle belangrijke diensten en winkels toont.

• We hechten erg veel belang aan het attent maken van mensen op de mogelijkheden van de Uitpas en cultuurparticipatie. Ook is er speciale aandacht voor de kinderactiviteiten die er mogelijk zijn in Mechelen tijdens de vakanties. Af en toe gebeurt het ook dat een vrijwilliger een groepje mensen meeneemt op ‘uitstap met de Uitpas’. Een filmnamiddag in de Utopolis, de beklimming van de Sint-Romboutstoren of een wekelijkse zwemnamiddag hebben zo al op het programma gestaan.

• In de open computerruimte komen er heel wat vragen die gerelateerd zijn aan het gebruik van de computers. Onze vrijwilligers helpen met het aanmaken van een e-mailadres, tonen hoe Skype werkt of helpen met het opstellen van CV's.Kortom, vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze organisatie. Heb je zin om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen? Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Neem contact op met leen.geys@vluchtelingendienst.be voor meer informatie.


Infofiche vrijwilliger Steunpunt Asiel & Migratie vzw Mechelen
Naam:
Voornaam:
E-mail:
Telefoon:
Op welke momenten ben je beschikbaar?:
Hoeveel tijd wil je gemiddeld per week aan vrijwilligerswerk bij het Steunpunt Asiel & Migratie spenderen?:
Heb je relevante (werk-) ervaring die van pas zou kunnen komen als vrijwilliger bij het Steunpunt Asiel & Migratie?:
Welke talen spreek je?:
Voor welke taken wil je je inzetten?: